Splošni pogoji

Dostava paketov

Pakete dostavljamo z GLS dostavno službo. Strošek dostave je enoten in znaša 3€, dostava pa je brezplačna pri znesku nakupa nad 70,00€. V kolikor je artikel na zalogi bo na vaš naslov dostavljen v roku 1-2 dni. Po oddaji naročila vas bomo obvestili o predvidenem dnevu dostave. Na dan pošiljanja pa boste tudi obveščeni in naslednji dan bo paket že pri vas. Dostavo paketa lahko naročite tudi na vaše delovno mesto ali kateri drug naslov na katerem boste paket lahko prevzeli v dopoldanskem času.

Načini plačila

- PO POVZETJU: plačilo opravite z gotovino ob dostavi paketa na vaš naslov. Pri plačilu nimate nobenih dodatnih stroškov, saj jih krijemo mi.
- PO PREDRAČUNU: po oddanem naročilu vam bomo poslali predračun s podatki za plačilo. Takoj, ko bo predračun plačan bomo naročilo sprovedli in vas tudi obvestili o predvidenem roku dostave..

Vračilo artiklov

Menjava ali vračilo artikla je hitra in enostavna. V primeru menjave nimate nobenih dodatnih stroškov, menjavo pa opravite kar doma na vašem naslovu ob prevzemu novega paketa. V primeru vračila brez menjave, pa nam morate paket poslati nazaj s pošto.

Menjava ali vračilo je možno v roku 30 dni od prejema naročenega artikla.

Postopek menjave oblačil:

V kolikor vam številka oblačila ne ustreza nam to le sporočite na email trgovina.okmal@gmail.si in pripišite številko računa in za katero številko bi želeli zamenjati, oziroma bi želeli morda zamenjavo za drugo oblačilo. Po prejetem sporočilu vam bomo poslali okvirni datum zamenjave, ki je običajno 3-5 dni.
Paket bomo zamenjali na vašem naslovu istočasno z dostavo novega paketa, zaračunali pa vam ne bomo nobenih dodatnih stroškov.
Menjava je torej hitra, enostavna in povsem brezplačna.

Postopek vračila artikla brez zamenjave:

V kolikor želite naročeni artikel samo vrniti, morate le tega oddati na pošti in ga poslati nazaj na naš naslov (Okmal d.o.o. Ljubljana, Celovška cesta 172, 100 Ljubljana). Predhodno nas o menjavi obvestite na email naslov trgovina.okmal@gmail.si in nam sporočite tudi številko računa, na katerega vam vrnemo celotno kupnino takoj, ko prejmemo vrnjeni paket. Vračilo kupnine ponavadi opravimo še isti dan ali najkasneje naslednji delovni dan.

Menjava ali vračilo oblačila je možna samo v primeru, da obleka še ni bila v pranju, nima znakov nošenja in nima odstranjene etikete. Obleko torej dobro pomerite preden odstranite etiketo ali jo date v pranje.

Cene

Vse cene v spletni trgovini so z vključenim 22% DDV-jem. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določenega roka veljavnosti. Zaradi narave poslovanja se cene lahko spreminjajo dnevno. Trudimo se, da so vse cene ažurirane in ne prihaja do odstopanja od siceršnje prave vrednosti. V kolikor pa se zgodi, da cena ob trenutku oddaje naročila ni pravilna, bomo kupcu omogočili odstop od pogodbe.

Kode za popust

Večkrat bomo strankam omogočili popuste na določene artikle ali na vse artikle v trgovini. Popust bo jasno označen in posredovan z določeno kodo za popust. Popusti se ne seštevajo, kodo pa je možno uporabiti ob vsakem ponovnem naročilu, v kolikor je koda še veljavna. Kodo za popust vpišete v košarici pri postopku nakupa. Takoj, ko kodo potrdite se cena zmanjša za določen procent popusta. Kodo za popust lahko objavimo na spletni strani ali pošljemo stranki kot promocijski material preko emaila, oziroma fizično s paketom z kupljenim blagom.

Politika zasebnosti

Upravitelj spletne trgovine Okmal.si, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek
  • naslov in kraj bivanja
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime)
  • kontaktno telefonsko številko
  • geslo v šifrirani obliki

· ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce v spletni trgovini Okmal.si

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko z vašim strinjanjem shranimo tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotke sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta). Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na šem strežniku shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca. Upravitelj lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Upravitelj spletne trgovine okmal.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo in kontaktno telefonsko številko. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje. Podatki, ki jih Okmal.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Okmal.si.

Podatki podjetja

Okmal d.o.o. Ljubljana

Celovška cesta 172

1000 Ljubljana

E-pošta: info@okmal.si

Telefon: 01/51334-80

TR pri Sberbank: 3000 0001 3791 108

IBAN: SI56 3000 0001 3791 108

ID za DDV.: SI85040622

Davčni zavezanec: DA

Matična številka: 5729726000

Št. vložka pri Okrajnem sodišču v Ljubljani: 1/22162/00